MC Kevin, een zanger of een mislukte stuntman?

Ik geef meteen toe dat ik nog nooit van de beste man had gehoord: MC Kevin, een funkzanger uit São Paulo. Ook de meesten van mijn Braziliaanse vrienden kenden hem niet. Maar intussen weet vrijwel het hele land wie hij is. Of liever gezegd: was.

Elk zichzelf respecterend Braziliaans medium besteedt al dagenlang uitgebreid aandacht aan het tragische einde van de artiest. En niet alleen omdat hij toch een stuk beroemder was dan mijn vrienden en ik dachten. Zelfs president Bolsonaro bleek eerder dit jaar een partijtje voetbal met hem te hebben gespeeld en stond op sociale media stil bij Kevins dood. Maar alle aandacht komt ook omdat zijn dood rechtstreeks uit een Braziliaanse novela lijkt te komen.

Een blik op het Instagramaccount van de artiest laat zien dat hij niet heel veel op leek te hebben met de coronamaatregelen. In ieder geval zijn mondkapjes amper te bekennen, en was hij ook niet zo’n ster in voldoende afstand houden van zijn vrienden. Twee weken geleden vierde MC Kevin zijn 23e verjaardag nog op het strand in Mexico, waar hij meteen ook trouwde met zijn geliefde Deolane.

Dat hij gewoon doorging met optreden is dan ook niet echt een verrassing. Discotheken zijn op last van de gemeente nog altijd gesloten in Rio de Janeiro, maar dat weerhield MC Kevin er niet van om er afgelopen weekend op te treden. Zijn kersverse vrouw was er ook bij. Maar het lijkt erop dat de romantiek tussen de twee was achtergebleven op het Mexicaanse strand.

Een dag na zijn show, kreeg het stel ruzie over de hotelrekening. Kevin besloot daarop om met vrienden die waren meegekomen wat te gaan drinken op het strand in de buurt van het hotel. Daar ontmoetten ze ‘fitnessmodel’ Bianca, met wie ze aan de praat raakten.

Wat er daarna is gebeurd, daarover speculeren de Brazilianen al dagen. Wat zeker is, is dat Bianca, Kevin en een vriend van hem met zijn drieën op een hotelkamer belandden. Maar wat gebeurde daar precies? Zowel Kevin als zijn vriend zouden seks met Bianca hebben gehad, al dan niet tegen betaling. Ook weten we dat Kevin op een gegeven moment van het balkon van de kamer op de vijfde verdieping naar beneden is gevallen.

De meest gangbare theorie is dat Kevin zelf over de railing is geklommen, omdat hij bang was dat zijn vrouw Deolane eraan kwam. In een poging te ontsnappen zou hij als een soort stuntman hebben geprobeerd om naar het balkon eronder te springen. Als dat inderdaad de bedoeling was dan mislukte dat volledig… MC Kevin overleefde de val van vijftien meter niet.

Het mag duidelijk zijn dat het concept ‘over de doden niets dan goeds’ deze week niet helemaal opging op sociale media. De harde grappen waren niet van de lucht. En de Brazilianen zijn nog lang niet over uitgepraat over deze soap.

Maar zijn weduwe Deolane wil voorlopig geen slecht woord horen over haar Kevin en legt de schuld van zijn dood bij zijn vrijgezelle vrienden. Op de televisie in de wachtkamer bij de tandarts zag ik haar deze week tijdens de wake huilend naast de kist zitten. Ik had voor haar gewild dat ik de naam van haar echtgenoot nooit had leren kennen.

Deze column verscheen op 20 mei 2021 op de website van RTL Nieuws


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s