Over mij

Negen jaar lang heb ik als correspondent in Brazilië gewoond en gewerkt. Voor o.a. RTL Nieuws en De Telegraaf reisde ik door heel Latijns-Amerika op zoek naar indrukwekkende persoonlijke verhalen.

Zoals een Braziliaanse moeder die me vertelde hoe ze haar dochter is kwijtgeraakt door een verdwaalde kogel. Een Venezolaanse oma die nog maar 29 kilo weegt en zichzelf en haar kleinkinderen wanhopig in leven probeert te houden. Een Colombiaanse cocaboer die zijn marktwaar door het vredesakkoord niet meer kwijtraakt. Ik sprak ex-paramilitairen, oud-guerrillastrijders en illegale goudzoekers. Maar ook uitgelaten voetbalfans, Olympisch kampioenen en invloedrijke politici.

Voor BNNVARA maakte ik bovendien de zesdelige documentaireserie ‘De Amazone’ die in het voorjaar van 2020 is uitgezonden.

In het najaar van 2021 ben ik teruggekeerd naar Nederland om dichterbij mijn familie te zijn. Ik heb een carrièreswitch gemaakt en werk inmiddels als uitvaartverzorgster in de regio Amsterdam voor coöperatie DELA. Een prachtige baan waar ik heel veel voldoening uit haal.

Op deze site kun je de verhalen die ik als correspondent maakte teruglezen en -kijken.