Cruiseschip vol Mexicaanse mannen

Het moet een bijzonder gezicht zijn. Ergens voor de kust van Brazilië vaart op dit moment een cruiseschip gevuld met 3500 voetbalgekke Mexicanen. Het zijn voornamelijk mannen, want die houden nu eenmaal meer van voetbal.

Het schip werd al vóór de WK-loting geboekt door een Mexicaanse touroperator. Mexico had vervolgens het ‘geluk’ dat de speelsteden Natal, Fortaleza en Recife uit de bus kwamen. Allemaal steden aan de noordoostkust van Brazilië, op relatief korte afstand van elkaar. Volgens sommige mensen was dat wel heel erg toevallig. Want speelsteden zoals Manaus of Cuiaba zijn echt niet te bezoeken met een enorm cruiseschip.

Het cruiseschip MSC Divina
Het cruiseschip MSC Divina

Het was in ieder geval goed nieuws voor de vakantievierende Mexicanen. Want terwijl de Nederlandse fans de afgelopen weken van hot naar her vlogen en vervolgens in hun tentjes kropen op de Oranjecamping in São Paulo, zaten de Mexicanen er al comfortabel bij. Aan boord van de 333 meter lange MSC Divina zijn verschillende restaurants, zwembaden en een casino. Hoewel de dagen volgens de berichten vooral worden gevuld met voetbal kijken en zuipen.

Maar is het eigenlijk wel zo’n goed idee om een paar duizend feestvierende fans op een schip te zetten? Vorige week bleek hoe snel het mis kan gaan. De 28-jarige Mexicaan Jorge Alberto Lopes Amores was al de hele dag aan het drinken toen hij vanaf het dek naar beneden sprong, het water in. Volgens ooggetuigen wilde hij indruk maken op een meisje. Zijn lichaam is nog steeds niet teruggevonden.

De 28-jarige Jorge was met vrienden aan het feesten op het schip
De 28-jarige Jorge was met vrienden aan het feesten op het schip

Een Mexicaanse journalist die aan boord is, omschrijft de sfeer als een mix tussen The Twilight Zone en The Shining, maar dan met voetbal. “Het is niet het echte leven.” Dat klinkt vooral een beetje eng als je het mij vraagt. Maar blijkbaar hebben de Mexicaanse fans het prima naar hun zin. Ze willen in ieder geval heel graag terug naar Fortaleza, om ook de wedstrijd tegen Nederland aanstaande zondag mee te maken.

Eén probleem: blijkbaar had niemand verwacht dat Mexico de groepsfase zou overleven. Eigenlijk zit het helemaal niet in de planning van het schip om opnieuw naar Fortaleza te varen. Of het schip hier opnieuw in de haven komt te liggen is dus nog even afwachten. Maar de Mexicanen zullen hoe dan ook wel komen. Hooguit met wat minder luxe vervoer.

Deze column verscheen op 27 juni 2014 op de website van RTL Nieuws in de serie RTL Futebol.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s