Roomservice-menu met dildo’s

Opeens verschenen ze overal: rode hartjes. In de etalages, in advertenties – afgelopen week kleurde alles ineens rood. Ik snapte er niets van. Valentijnsdag is toch al lang voorbij? Maar aangezien de Brazilianen in februari over het algemeen veel te druk zijn met het voorbereiden, vieren of uitkateren van carnaval, wordt 14 februari hier niet als dag van de liefde gevierd. In plaats daarvan geven ze elkaar cadeautjes op ‘o dia dos namorados’, de dag van de geliefden, op 12 juni.

Aanstaande woensdag is het dus zover. Aan de vooravond van Sint Antonius zullen de Brazilianen elkaar massaal verwennen met bloemen, chocolade en parfum. De Portugese heilige Sint Antonius is onder andere beschermheilige van het huwelijk. De Braziliaanse dag van de liefde en het huwelijk zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Eerste huwelijk
Maar in het grootste katholieke land ter wereld is het huwelijk sinds een paar jaar een stuk minder heilig. Het aantal echtscheidingen neemt steeds verder toe, vooral sinds 2010. Voor die tijd moesten Brazilianen nog verplicht een jaar gescheiden van elkaar leven, voordat ze daadwerkelijk mochten scheiden. Afschaffing van deze wet veroorzaakte een explosie van het aantal stelletjes dat uit elkaar ging. En dus zei een bevriende cameraman, die de voorkeur gaf aan een grote klus in plaats van aan de bruiloft van een vriend: ‘Ach, het is toch pas z’n eerste huwelijk’. Het is te hopen dat z’n vriend er iets meer vertrouwen in heeft…

Maar het kan natuurlijk ook dat hij het gewoon zat is om bij zijn ouders te wonen. De meeste Brazilianen wonen namelijk bij hun ouders totdat ze in het huwelijksbootje stappen. Dat brengt natuurlijk de nodige problemen met zich mee. Maar er is een oplossing om de gehorige slaapkamer bij pa en ma te ontvluchten: het motel. Het is misschien goed om hierbij meteen alle lezers die nog op reis gaan naar Brazilië te waarschuwen. Een motel in Brazilië is niet hetzelfde als in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar het een goedkoop alternatief voor een hotel is.

Dildo’s en spiegels
Nee, een Braziliaans motel bezoek je om seks te hebben. Je huurt de kamer voor een paar uur, de hele nacht of een heel weekend. Alles is mogelijk. Van ranzige goedkope motels langs de snelweg, tot de meer luxueuze varianten met jacuzzi en zwembad op de kamer. Vaak zijn er privé-garageboxen om ongezien je kamer in te gaan, een roomservice-menu met dildo’s, en spiegels op het plafond. ‘Om je dag goed te beginnen of te eindigen’, aldus de website van één van de motels.

Motels zijn overigens niet alleen voor ongetrouwde Brazilianen die nog bij hun ouders wonen, of diegenen die stiekem met hun minnaar willen vrijen. Ook getrouwde koppels die wat meer spanning in hun relatie willen, maken gretig gebruik van de kamers. Het wordt woensdag dan ook vast een drukke dag in de motels.

Deze column verscheen op 8 juni 2013 op de website van RTL Nieuws.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s